JANUARI

JAB’ke presenteert met trots: het JAB’ke van de maand januari.

Mr. Thibault De Boulle, advocaat-stagiair bij het kantoor Jones Day.

Mr. Thibault De Boulle was aanwezig op de JAB’kes Quiz en wil hierover kort het volgende kwijt:

“De JAB’kes quiz was aangenaam en uitdagend. Het was fijn om het op te nemen tegen andere kantoorteams en ze te ontmoeten. De prijzen zoals de gesigneerde schoenen van Kevin De Bruyne en talloze exclusieve gadgets waren bovendien fijne prijzen! Ik kijk alvast uit naar de volgende editie van de JAB’kes Quiz.

JAB’kes dankt Thibault en alle deelnemers voor hun enthousiaste deelname.

Benieuwd naar onze andere activiteiten? Bezoek onze website www.jabkes.be of onze Facebook-pagina ‘JAB’kes’ of lees het in de JAB’kes nieuwsbrief die we u telkens persoonlijk per e-mail opsturen.

DECEMBER

MR. CYNTHIA GIESKES

“JAB’kes presenteert U trots het JAB’ke van de maand december 2016: meester Cynthia Gieskes van het kantoor Daldewolf, aanwezig op de Salduz-training met als enthousiast docent mr. Bart Siffert.

JAB’kes: “Waarom de keuze voor deze opleiding?”

Mr. CG: “Het bleek een interessante opleiding te zijn, hoewel het een verplichting was. Toch zou ik dit zeker vrijwillig gevolgd hebben.”

JAB’kes: “Was het nuttig?”

Mr. CG: “De nuances uit de praktijk zijn duidelijk aangekaart. Dit is van belang als je Salduz-verhoren wil bijstaan. Het maakt dus een verschil uit voor de cliënt!”

JAB’kes: “Wat verwacht je van de JAB’kes Afterwork op 8 december 2016 op de Kerstmarkt te Brussel?”

Mr. CG: “Nieuwe mensen leren kennen in een gezellige sfeer!”

JAB’kes: “Bedankt voor uw tijd confrater”

Mr. CG: “Met plezier en tot donderdag!”

OKTOBER

MR. CHARLOTTE PIETERS

“JAB’ke presenteert met trotst: het JAB’ke van de maand.

Mr. Charlotte Pieters, 1ste jaar stagiair bij het kantoor Claeys & Engels. 

JAB: “Wat verwacht je van de balielessen Charlotte?” 

Mr. Pieters: “Ik heb reuze veel zin in de balielessen. Ten eerste ontmoet ik andere stagiairs. Mijn vakkennis wordt ten tweede ongetwijfeld aangescherpt door ervaren lesgevers. Ten derde, ik vernam dat er toffe koffiebanden kunnen gesmeed worden tijdens de pauze. Ik wens tot JAB’kes nu reeds te bedanken voor het ter beschikking stellen van bruikbaar cursusmateriaal op de F.B. pagina: “Nederlandstalige stagiairs van de balie van Brussel”. Deze pagina begreep ik zal zich sterk onderscheiden van de F.B. pagina van de JAB’kes waar nog steeds ter zake de evenementen op toplocaties worden gedeeld.” 

JAB: “Ben je trots om met de voorzitter, mr. Floor Ketels, op de foto te mogen?” 

Mr. Pieters: “Dat ik hiertoe de kans kreeg, en dat terwijl het binnenkort haar verjaardag is, namelijk 15 november 2016, is voor mij een spannend gegeven inderdaad.” 

JAB: “Bedankt Charlotte en tot binnenkort op één van onze fan-tas-tische activiteiten.” 

Mr Pieters: “leve de voorzitter, leve de JAB’kes, leve de Balie van Brussel, leve de stagiairs.”

SEPTEMBER

MR. SIMON ALBERS

Jong Advocaten Brussel presenteert u het JAB’ke van de maand september: mr. Albers Simon.
Jab’ke van de maand omdat? Hij legde als allereerste van de 128 stagiairs flink zijn eed af.
 
Quote die hij ongeveer zei: “Ik ben blij als advocaat-stagiair aan de balie van Brussel te beginnen. Ik hoop de andere stagiairs te ontmoeten op de fantastische activiteiten van de JAB’kes waar ik al zo veel over hoorde tot ver buiten onze schitterende hoofdstad. Naar verluidt zijn vooral de afterworks legendarisch. Toch hoop ik ook jullie relevante cultuuractiviteiten te kunnen meepikken gezien het aanbod erg groot is. Het lijkt mij ook fijn om de sportactiviteiten mee te pikken want sporten in groep is fijn. In elk geval tot snel aan de andere stagiairs!”
 
We zijn trots alle stagiairs te mogen verwelkomen op onze volgende afterwork op 8 september 2016 in de Loft voor lift-off van het gerechtelijk jaar.